B.log‎ > ‎Blogger‎ > ‎

sjablonen

Dit bericht is speciaal voor alle Bloggers die wel is een nieuw kleedje zouden willen maar niet goed weten wat er zo allemaal al bestaat en waar het te vinden.  Een alternatieve manier om een Blogger sjabloon te vinden is door in Google Afbeeldingen bijvoorbeeld : "Blogger templates" te typen.

 Om deze aan je blog toe te voegen ga je eerst naar blogger.com.  Van daaruit klik je op indeling, om vervolgens naar de 3e tab te gaan die "html bewerken" heet als je je omgeving in het Nederlands hebt gezet.

Daar zie je de titel "Reservekopie van sjabloon maken/terugzetten".  Bij die titel heb je de mogelijkheid om je sjabloon en de mogelijke wijzigingen die je hebt gemaakt te downloaden.  Doe dat ook, zodat je indien er iets fout zou gaan steeds terug kan gaan door het te uploaden via de 2e optie bij die titel.

Net zoals wanneer je je nieuwe sjabloon dat je in xml formaat van één van de eerder aangehaalde sites hebt gedownload.  Ga daarbij naar de locatie waar je je gedownload bestand hebt opgeslagen en klik vervolgens op open.  De link naar het bestand op je harde schijf is nu gelegd en door op "Uploaden" te drukken zal Blogger je huidige template gaan vervangen door die dat jij gekozen hebt.

Denk er aan dat als je van template verandert en je in je html code wijzigingen hebt gemaakt om Google Analytics code, FeedBurner links en dergelijke uit je gebackupte sjabloon kan halen.  Maar dat is niet het geval voor niet standaard aanwezige "Pagina-elementen" die kan je best apart opslagen door hun inhoud te copy/pasten.
Comments